Jeugd

 

Voorwoord  Jeugdvoorzitter

Beste Jonge sporter, beste Ouders

Laat mij even onze club aan U voorstellen. Team Kempen jeugd staat voor een jeugd wielerclub die een jeugdbeweging wil zijn voor jongeren vanaf 8 jaar die graag fietsen. Wij staan voor een aanpak waar niet alleen wegwielrennen en cyclocross met competitie en presteren centraal staan maar ook plezier en vriendschap een belangrijke rol spelen , een aanpak waar ook plaats is voor het maatschappelijke en het familiale.

Uit mijn jarenlange ervaring als ploegarts bij allerlei professionele ploegen besef ik heel goed dat een goede omkadering vanaf de basis nodig is. Mooie prestaties komen tot stand in een goed uitgebalanceerde context, waarin veiligheid, gezondheid, plezier, vriendschap, nabijheid en ‘presteren volgens eigen mogelijkheden’ centraal staan. Daaraan werken wij met een groep van 20 begeleiders waarvan  iedereen de nodige trainersdiploma’s heeft gehaald.

Ik ben zeer tevreden dat we ons project hebben kunnen uitwerken en dat er terug een jeugd wielerclub is in Turnhout , een club die gebaseerd is op fietsen ,goede begeleiding en vriendschap. Voor ons is ieder lid belangrijk of hij nu koersen wint of gewoon komt meetrainen wij maken geen onderscheid.

Wordt jij de volgende Kempense wielertopper? Dat zouden wij leuk vinden, maar voor ons moet dat niet. Zolang jij maar plezier beleeft aan je sport. Zolang je het gevoel hebt dat je je talenten kunt ontwikkelen, is het doel van Team Kempen Jeugd geslaagd.

Dr. Jan Mathieu

Jeugdvoorzitter Team Kempen

 

TRAINING

Onze trainingen zijn gebaseerd op algemene ontwikkeling van de jonge wielrenner : ze moeten niet alleen sterke benen krijgen 😊

We geven trainingen in verschillende groepen waar iedereen van welk niveau ook  ,kan meedoen.

Per categorie zijn er zaal , loop ,spinning en core-stability trainingen in de winter .

Onze cyclocross trainingen in het raadsheren park zijn een belangrijk uithangbord van de club .

Vanaf januari zijn er drie maal per week fietstrainingen op de weg .

Ook organiseren we per categorie enkele stages met of zonder overnachtingen tijdens de vakantie periodes.

Zodat iedereen aan zijn trekken komt .Er zijn steeds enkele ervaren trainers aanwezig . Deze trainers letten er ook op dat de wegcode strikt gevolgd wordt als ze met de renners op de openbare weg trainen.

Wij verwachten van onze leden geen dure blinkende fietsen. Een goed afgestelde koersfiets is meer dan voldoende. Wij willen graag een wisselwerking tussen ouders creëren voor tweedehandsmateriaal.

Wij vragen de ouders van de miniemen en aspiranten dat zij hun zoon/dochter naar het vertrekpunt van de training brengen. Een goed onderhouden fiets is noodzakelijk om veilig aan wielrennen te kunnen doen, wij vragen de ouders hierbij een oogje in het zeil te houden. Bij onze partner In 't Ven Sport krijgt u korting met de lidkaart

Het is voor de fietstrainingen raadzaam het weerbericht of de buienradar te bekijken, zodat uw kind de juiste kledij kan dragen. Wij vragen dat kinderen die lid zijn van Team Kempen hun clubkledij dragen tijdens de fietstrainingen.

Junioren en nieuwelingen komen in principe met de fiets naar de afgesproken trainingsplaats. Wij vertrekken stipt op het afgesproken tijdstip dus graag 5 minuten voor de starttijd aanmelden bij de trainen.

Wil je meer info, wil je eens komen proberen stuur een mail naar jeugd@teamkempen.be met naam, leeftijd en gsm nr. of wil je lid worden (link) onze sportief medewerker zal spoedig contact met je opnemen

Bekijk onze nieuwsbrief

TURNHOUT Weer

Neem contact op met deze afdeling

Jeugd afdeling

Bestuur

Jan Mathieu

Bestuur

Paul Embrechts

Bestuur

Erik Ooms

Bestuur

Guy Van der Stuyft

Bestuur

Jan In 't Ven

Bestuur

Hans Minnen

Bestuur

Louis Boeckx

Sportieve cel Jeugdafdeling

Jeugdsportcoördinator

Paul Embrechts

Trainer

Yves Biddeloo

Trainer

Stijn Huys

Trainer

Freddy Huybrechts

Trainer

Wim Monden

Trainer

Louis Boeckx

Trainer

Tom Van Den Borne

Trainer

WIllem Van Den Borne

Trainer

Rik Hermans

Trainer

Gust Wijnants

Trainer

Suzanne Verhoeven

Trainer

Roel Vos

Trainer

Vincent De Vos

Trainer

Marco Meeuwese

Trainer + G - Sport trainer

Philip Wicke

Trainer + G-Sport trainer

Boris Bombaerts

Trainer & ploegleider

Rony Govers

Trainer & ploegleider

Louis Van Den Bleeken

Trainer & ploegleider

Joni Gerinckx

Trainer & ploegleider

Luc Smeyers

Mekanieker

Louis Leemans

Mekanieker

WIlly In 't Ven

Core Stability

Hans Minnen