Development V2.1.3
Task list next update:

Jeugd

Beste sporter, beste ouder(s)

Met deze info willen wij u graag informeren over onze -al zeg ik het zelf- speciale jeugdopleiding. Want Team Kempen Jeugd is niet zomaar een sportclub. Wij staan voor een duidelijke,vernieuwende structuur. Een aanpak waar niet alleen wielrennen, competitie en presteren centraal staan, maar ook fun en andere sporten zoals zwemmen en algemene conditietraining. Een aanpak ook waarin plaats is voor het maatschappelijke en het familiale.

Als voormalig wielrenner, als huidig sportarts en als ploegdokter bij verschillende professionele wielerteams, ken ik het belang van een goede omkadering. Mooie prestaties komen tot stand in een goed uitgebalanceerde context, waarin veiligheid, gezondheid, plezier, nabijheid en 'presteren volgens eigen mogelijkheden' centraal staan. Die context, daar werken wij bij team kempen jeugd elke dag aan. En ikzelf stel me er persoonlijk garant voor.

Dat we opnieuw een jeugdwielerteam hebben in Turnhout, stemt me heel blij. De kempen, en meer bepaald wielerploeg KWV Turnhout, hebben traditioneel massa's goede renners voortgebracht. Denk daarbij aan het geslacht In't Ven, Jos Van De Poel, Jos Jacobs, Ortaire Goossens en Paul Herijgers

Word jij de volgende Turnhoutse wielergrootheid? Dat zou leuk zijn, maar het hoeft niet. Zolang jij maar plezier beleeft aan je sport, zolang je het gevoel hebt dat je je talenten kunt ontwikkelen, is het doel van Team Kempen Jeugd al helemaal geslaagd.

Sportieve doelstelling

De jeugdopleiding van Team Kempen is "meer dan alleen fietsen". Wij geloven sterk in de algemene motorische en karakteriële ontwikkeling  van jongeren. Naast uithouding zijn kracht, lenigheid, snelheid, coördinatie, evenwicht en doorzettingsvermogen van groot belang in de ontwikkeling van jonge sporters.

Wij geven de wintermaanden een conditietraining in zaal. Zo krijgen onze leden op een algemene en speelse manier een extra sport uur. 

Tijdens onze fietstrainingen begeleiden we de jongeren zoals goede huisvaders. Sporters van 8 tot 14 jaar kunnen zonder voorgaande wielerervaring trainen met de groep. In deze leeftijdsgroepen staan vooral de beleving, technieken en spelen centraal. Niet alleen op de fiets.

Bij de categorieën boven de 14 jaar ligt de focus op uithoudingstraining. Om mee te kunnen op training is een bepaald beginniveau vereist. Haalt uw zoon/dochter dit niveau nog niet op dag één? Geen probleem, wij vangen ze op. Samen met de trainer stellen voor uw kind een basisschema op totdat meetrainen mogelijk is. In afwachting hiervan word uw zoon/dochter ondergebracht in een jongere groep.

Team Kempen Jeugd draagt opleiding hoog in het vaandel. Wij scholen onze trainers voortdurend bij en volgen de sportieve richtlijnen van de Vlaamse Trainersschool

Maatschappelijke doelstelling

Bovenal wil Team Kempen Jeugd een warme en veilige haven zijn  voor de jonge duursporters in de omgeving van Turnhout

De kinderen worden gestimuleerd om vrienden te maken in een familiaal en sportief milieu.

Wij willen uw kind met de glimlach en met veel geduld omarmen. De trainingen verlopen gezamenlijk en volgens het principe"samen uit, samen thuis". Vanzelfsprekend willen talentvolle en gemotiveerde jongeren zich graag meten en bewijzen. 

Hiervoor verwijzen we hen graag door naar wedstrijden. Op training kan er vanaf 14 jaar af en toe gekoerst worden in een kortere spelvorm, maar steeds met respect voor de ploegmakkers en onder leiding van de coaches.

Vanzelfsprekend erkennen wij een opvoedende rol van de begeleiders. Wij leggen veel nadruk op het respecteren van verkeersregels. Op termijn willen we ook meerdaagse sportstages organiseren waarin de fiets centraal staat. Wij hopen hiervoor alle jeugdleden warm te krijgen.

Wij verwachten van onze leden geen dure blinkende fietsen. Een goed afgestelde koersfiets is meer dan voldoende. Wij willen graag een wisselwerking tussen ouders creëren voor tweedehandsmateriaal.

Is een renner/renster zeer talentvol? Bent u als ouder zeer ambitieus? Dat kan. Wij zullen onze ervaring graag met u delen. Indien het voor de sportieve ontwikkeling van uw kind beter is, zullen wij u met plezier doorverwijzen naar een structuur waarin hij of zij zich verder kan ontplooien

Medische begeleiding

Bij sportpraktijk De Merode kunnen de jongeren terecht voor en sportmedische keuring. Deze keuring is wenselijk voor iedere recreatieve sporter die zich waagt aan en fysieke uitdaging. Bovendien is de sportmedische test verplicht voor de wielerbond en de triatlonbond. Indien uw zoon/dochter graag deelneemt aan een sportmanifestatie is het vaak verplicht zich te laten keuren.

Bij blessure is er in de eerste plaats de trainer die uw zoon/dochter helpt. Indien het gaat om een acuut letsel (valpartij,....) kan u best zo snel mogelijk en arts raadplegen.

Bij een ontsteking,een langslepende pijn,... is het raadzaam een sportarts te bezoeken. Indien dit bij dokter Jan Mathieu plaatsvindt, kan hij via de jeugdsportcoördinator en d trainer een alternatief programma voorstellen. Dit voorstel word uitgewerkt door de trainer.

Voor de behandeling bij een kinesist kan u eventueel beroep doen op de kinepraktijk Kinemotion. U kunt hier terecht bij Hans Minnen, voormalig kinesist bij professionele wielerteam Lotto Soudal,en tegenwoordig bij de tennisdames van de FED cup.

Jeugd mededeling

Anti doping charter

Team Kempen Jeugd staat voor en propere sport en is ten alle prijzen gekant tegen elke vorm van doping gebruik of andere compititievervalsing. Wij steunen honderd procent het vlaamse antidopingbeleid. Sporters die gebruik maken van of betrapt worden op verboden middelen, hebben geen plaats in onze club.

Voor meer informatie hierover, check  www.dopinglijn.be 

TURNHOUT Weer

Agenda: 2020

november

Training woensdag
  • woensdag 11 november
  • 12:00 - 18:00
  • Lille

Bestuur

Bestuur

Jan Mathieu

Bestuur

Paul Embrechts

Bestuur

Erik Ooms

Bestuur

Guy Van der Stuyft

Bestuur

Jan In 't Ven

Bestuur

Rob Lenaerts

Bestuur

Hans Minnen

Bestuur

Louis Boeckx

Bestuur

Hoofdtrainer

Rob Lenaerts

Jeugdsportcoördinator

Paul Embrechts

Trainer & ploegleider

Rony Govers

Trainer

Yves Biddeloo

Trainer + G - Sport trainer

Philip Wicke

Trainer

Stijn Huys

Trainer

Freddy Huybrechts

Trainer

Wim Monden

Trainer

Louis Boeckx

Trainer

Tom Van Den Borne

Trainer

WIllem Van Den Borne

Trainer

Luc Smeyers

Trainer

Rik Hermans

Trainer

Gust Wijnants

Trainer

Suzanne Verhoeven

Trainer

Marco Meeuwese

Ploegleider

Louis Van Den Bleeken

Mekanieker

Louis Leemans

Mekanieker

WIlly In 't Ven

Core Stability

Hans Minnen